Vegetariër

Steeds vaker merk je dat zowel in Nederland als in de gehele wereld mensen vegetariër worden. Mensen merken wat het doet met zowel het milieu als met het dierenleven. Wat is iemand nou eigenlijk die vegetariër is en waar moet je als vegetariër goed op letten?

Vegetariër zijn is eigenlijk een persoon die geen dieren eet, dus zowel geen vlees als geen vis. Vissen vallen onder dieren en hoort het dus ook bij de categorie vlees. Omdat het wel belangrijk is om de voldoende en juiste voedingsstoffen binnen te blijven krijgen, worden er steeds meer vleesvervangers/ nagemaakt vlees gemaakt. Deze vleesvervangers bevatten zoals het woord al zegt vervangend voedsel voor vlees. Groenten of andere producten kan je wel gewoon eten, hier zit dan ook geen vlees in maar wordt het nagebootst door andere natuurlijke producten. Nu is het dan niet nodig om die altijd te eten. Vaak kan je met een beetje meer groenten, wat noten of peulvruchten een heel eind komen zonder dat je het vlees mist. In het begin zal het wennen zijn dat je geen vlees eet maar daarna wen je eraan en mis je het vlees totaal niet.

Het is wel belangrijk om voldoende groente, fruit, noten etc. te blijven eten omdat je nu ook de producten mist die in het vlees of de vis zitten. In de Nederlandse supermarkten merken ze dat er steeds vaker vlees vervangende producten verkochten worden. In het assortiment zijn dan ook veel verschillende soorten vleesvervangers te vinden. Van een vlees vervangende hamburger tot een kaasschnitzel. Het is te merken dat ze steeds vaker en meer proberen om al het vlees en vis wat er te vinden is in de supermarkten ook na te maken als vleesvervanger. Dit is erg fijn, want vaak smaakt het nog bijna hetzelfde, Ook buiten de supermarkten wordt er steeds meer aandacht besteed aan vegetariërs. Kijk maar eens in een restaurant of fast food keten zoals de Mc Donalds.