Beginners freestyle oefeningen

Beginner Freestyle oefeningen/tricks:

Pullover

De Pullover is een makkelijke manier om met style boven de bar te komen als je bijvoorbeeld een muscle up te zwaar is. Verder is het ook ideaal om boven te komen als je bepaalde oefeningen in negatives wilt doen, bijvoorbeeld muscle-up negatives. 

Hieronder vind je een video om de pullover te leren.


Front roll

De frontrol is een makkelijke oefening die er stijlvol uitziet en ideaal is om als transitie te gebruiken van een trick naar de ander. Ook is het een goede trick om momentum te creëren. Hieronder vind je een video om te frontroll te leren.


Bar Swing

Goed leren zwaaien aan de bar is een erg belangrijk als basis in het leren van bijna alle andere dynamische tricks aan de bar. Daarom is het belangrijk dit goed te beheersen om blessures te voorkomen en latere progressie sneller te laten verlopen. Hieronder vind je een video om op de juiste manier en met de juiste techniek de bar swing te leren beheersen.


Monkey bars

Bij de monkeybars slinger je van bar naar bar. Dit is een goede basis oefening om het gevoel van slingeren te leren beheersen. Ook creëer je grip kracht in je handen. Hieronder vind je een video om stapsgewijs de monkeybars te leren.


Frog stance

De frog stance is een handstand vorm die je kan leren om het principe van balanceren te leren en oefenen. dit is dan ook een ideale oefening om te leren voor de handstand. Maar ook een goede basis oefening om te Tuck Planche te leren. Hieronder vind je een video over hoe jij de frog stance kan leren.


 

 

Handstand (grond)

De Handstand is een trick die je overal waar je bent kunt doen. het gaat hierbij vooral om balans en techniek en niet zo zeer om kracht. Verder is het de basis van vele andere tricks en oefeningen. Ook is het bij de handstand belangrijk goed op te warmen met stretchen om blessures te voorkomen. vooral je polsen zijn hier erg belangrijk om op te warmen.

Hier een aantal tips voor het uitvoeren van een Handstand:

  1. Oefen eerst tegen een muur.
  2. Span je core en billen goed aan.
  3. Zet je handen ongeveer op schouderbreedte neer.
  4. Druk op je vingertoppen om het balanceren makkelijker te maken en meer controle te krijgen.
  5. Maak een denkbeeldige driehoek waarbij je handen gelijk staan en je de punt van de driehoek gebruikt als punt om naar te  blijven kijken.
  6. Duw je schouders volledig open, op deze manier is de handstand veel minder zwaar.
  7. Probeer bij het opspringen eerst een been in positie te zetten en vervolgens je andere been aan te sluiten, leg hier je focus op je heupen in de juiste houding zetten.
  8. Blijf ademhalen als je op je handen staat!

 Hieronder vind je een video hoe je in 5 stappen de grond handstand kan leren. 

 

Handstand (Paralletes)

Bij de handstand op parallettes is de techniek van balanceren net iets anders dan op de grond. hieronder vind je een video over hoe je de handstand kan leren op de parallettes.

 

 

Reactie plaatsen