Hoe voltooi je een low rig zonder veel energie te verspillen?
22 februari 2021 
1 min. leestijd

Hoe voltooi je een low rig zonder veel energie te verspillen?

De low rig is een van de meer technische elementen van een obstacle run. Voor dit obstakel heb je gripkracht, lenigheid en behendigheid nodig. Verrassend genoeg is het belangrijk dat je bij dit obstakel ook enorm relaxed blijft om zo weinig mogelijk energie te verliezen.

Armen

Je hebt wat biceps nodig voor deze oefening. Wanneer je aan een low rig hangt, houd je je armen bij elke beweging zolang mogelijk gestrekt. Op die manier kan je zo ver mogelijk reiken en ga je snel vooruit. Houd ook je rug steeds lang en gestrekt.

Benen

Vele onderschatten het belang van je benen bij dit element. Je kan het proberen met je armen alleen, maar dan maak je van de low rig een nog zwaarder element dan het al is. Van je benen maak je haken. Zo kan je je onderste ledematen klemmen rond de verschillende onderdelen van de low rig.

Gebruik ook de hakken van je voeten om in ringen te haken. Dit vermijdt dat je vast komt te zitten.

Het geheim van de low rig

Zorg ervoor dat je op elk moment minstens twee of drie punten van de rig vast hebt met je benen of armen. Op geen enkel moment mag je verticaal hangen. Als je je aan deze regel houdt, verlies je geen energie met je onderlichaam (of bovenlichaam) terug op te trekken.

Bovendien kan je zo in beweging blijven en zorgen dat je een zwaaibeweging doet met je lichaam. Dit helpt je snelheid te maken en minder energie te verspillen.

Schieten je benen toch naar beneden of mis pak je je? Zwaai je benen zo snel mogelijk terug naar boven met gebruik van je buikspieren.

low-rig-trainen

Maak je klaar voor de low rig

Wil je je lichaam nog versterken voor je dit obstakel aanvat in je volgende obstacle run? Ga aan de slag met de monkey bars. Oefen hangende pull ups met je voeten van de grond. Deze oefening helpt je om gewoon te worden aan het horizontaal hangen. En gebruik tijdens je volgende work-out eens de ringen.

 

 

 

Zien we jou binnenkort horizontaal over de low rig vliegen?

Heb je veel moeite met de low rig? Stuur dan eens een video met je poging op naar onze obstacle run techniekcoach.

Over de schrijver
Wij zijn er om jou te helpen met het overwinnen van alle technische obstakels in de sport!
Reactie plaatsen