Een obstacle run; wat kun je als deelnemer verwachten?
04 juni 2020 
2 min. leestijd

Een obstacle run; wat kun je als deelnemer verwachten?

De kans is groot dat jij binnenkort je eerste obstacle run wilt gaan lopen, je bent nu eenmaal niet voor niets bij dit artikel terecht gekomen. Veel mensen weten niet precies wat ze van de sport OCR, ook wel Obstacle Course Racing, moeten verwachten. Is het super zwaar? Moet je extreem sterk zijn om het te kunnen doen? Is een obstacle run gevaarlijk? Om hier achter te komen raden wij je sterk aan om dit artikel aandachtig te lezen. Wij van Beter OCR zullen je in dit artikel precies laten zien wat je kunt verwachten van jouw eerste obstacle run!
obstacle

De verschillende obstakels op de obstacle run

Zoals je wel kunt verwachten zal je bij een obstacle run te maken krijgen met verschillende obstakels.  Een van de mooie dingen van de sport OCR is dat de obstakels vaak tot de laatste minuut geheim worden gehouden, zodat je nooit helemaal zeker weet waar je mee te maken krijgt. Hoewel er soms verrassingsobstakels zijn, zijn er wel vaak een aantal obstakels die vaak terugkomen bij de obstacle run:

  • Kruipen onder een obstakel

Het kruipen onder prikkeldraad of lang net is een obstakel wat altijd voorkomt tijdens het OCR. Een snel en gemakkelijk obstakel waar veel wedstrijden graag gebruik van maken, dit is iets wat iedereen wel kan doen.

  • Hangen in de ringen

In de afgelopen jaren zijn obstakels voor het bovenlichaam ongelooflijk populair geworden, dit is iets waar de meeste nieuwelingen mee worstelen. Wees je er bewust van dat ze zullen voorkomen en geef ze een kans. Maar maak je geen zorgen als het je niet lukt, er zijn namelijk wel meer mensen die dit niet zo goed kunnen.

  • Het tillen van objecten

Atlasballen, emmers, zandzakken en andere zware dingen tillen. Dit is iets wat altijd naar voren komt tijdens een obstacle run. Als je last hebt van terugkerende rugklachten is het geen probleem om niet te tillen. Als je er voor de lol bent, is het niet de moeite waard om je te verwonden.

Een hele hoop modder

Naast de bovenstaande onderdelen is er nog een ding waar je rekening mee moet houden bij je eerste obstacle run. Dit is de grote hoeveelheid modder. Doordat je een hoop moet zwemmen en kruipen zal je na verloop van tijd echt helemaal onder de modder zitten. Je hebt al helemaal pech als het wat slechter weer is, het obstakel parcours wordt dan echt één grote modderpoel. Dit is dan ook de reden dat je voor OCR altijd oude kleding moet aandoen.

Mocht je nog meer willen leren rondom het lopen van je obstacle run dan kan je hier op de site van Beter OCR nog veel meer leuke artikelen vinden. Een obstacle run is voor iedereen leuk om eens te proberen. Door jezelf uit te dagen en door jezelf echt te pushen zal je keer op keer een leuke (maar zware) dag achter de rug hebben.

obstacle

Over de schrijver
Wij zijn er om jou te helpen met het overwinnen van alle technische obstakels in de sport!
Reactie plaatsen