Welke kleding heb je nodig voor een obstacle run?
07 juli 2020 
2 min. leestijd

Welke kleding heb je nodig voor een obstacle run?

Wanneer je voor het eerst in je leven een obstacle run wilt gaan lopen dan is het handig om het een en ander in huis te halen. Voor de sport Obstacle Course Racing is het nu eenmaal wel handig om de juiste kleding te dragen. Je vraagt je waarschijnlijk af welke kleding het beste is om aan te doen. Mocht je hier achter willen komen dan raden wij je aan om snel verder te lezen. Wij van Beter OCR geven je namelijk zo duidelijk mogelijk antwoord op je vraag in dit artikel!

kleding-obstacle-run

Het kiezen van de juiste kleding voor een obstacle run

Ben je ooit in een zwembad geduwd met je kleren aan? Of ben je ooit helemaal nat geregend tijdens een enorme stortbui? Weet je nog hoe het voelt om je kleren doordrenkt te hebben? Dit is hetzelfde gevoel dat je ervaart tijdens een obstacle run als je niet de juiste kleding draagt. Het is van belang dat je voor jouw kleding voor het OCR wel het een en ander regelt. We hebben hieronder de beste tips voor je op een rijtje gezet voor het kiezen van je kleding voor je obstacle run.

Praktische kleding is een must

Je moet katoen en alles wat zwaar is vermijden. Draag geen grote, katoenen T-shirts of joggingbroeken. Katoen absorbeert water, voegt gewicht toe en vertraagt je sterk tijdens het lopen. Om nog maar te zwijgen over het feit dat het een grote schaafwond kan veroorzaken als je valt. Spandex is een goede keuze tijdens het OCR. Het is licht van gewicht en houdt niet veel water vast. Verwacht dat je kleding beschadigd raakt tijdens de obstacle run, dus draag niet je duurste kleding.

Bescherming is aan te raden

Er zijn veel obstakels in een modderbaan die snijwonden en kneuzingen kunnen veroorzaken. Nylon loopkousen kunnen je benen beschermen. Under Armour maakt geweldige, ademende sportkleding die veel mensen dragen tijdens het lopen van een obstacle run.

kleding-obstacle-run

Voorbereid op de wind

Draag bij winderige dagen een lichte pullover windjack. Draag geen jas met een rits, want ritsen raken verstopt door de modder. Ga voor een nylon stof zodat de modder eraf glijdt. Deze stof is ideaal nu het niet zwaar is en geen water opneemt. Gelukkig is het voor OCR meestal zo dat de obstacle runs in de zomer worden gehouden. Hierdoor hoef je je niet zoveel zorgen te maken over de wind of regen.

Zorg voor de juiste schoenen en sokken

Houd je sokken altijd aan de lage kant. Alles wat hoger is dan de enkel zal alleen maar meer gewicht krijgen tijdens het lopen. Draag zeker geen katoenen sokken. Kies een paar schoenen waar je lekker op kunt rennen en leg een dubbele knoop in je veters. Loopschoenen kunnen gemakkelijk in de modder wegglijden, dus bind ze echt goed vast als je jouw obstacle run wilt afmaken met schoenen aan je voeten.

Over de schrijver
Wij zijn er om jou te helpen met het overwinnen van alle technische obstakels in de sport!
Reactie plaatsen