OCR; waar staat de afkorting voor en wat valt er allemaal onder?
10 april 2020 
2 min. leestijd

OCR; waar staat de afkorting voor en wat valt er allemaal onder?

De kans dat je binnenkort een obstacle run wilt gaan lopen is vrij groot. Je komt namelijk nu eenmaal niet voor niets uit bij een artikel wat gaat over OCR. Veel mensen die een obstacle run willen lopen vragen zich af wat deze afkorting eigenlijk betekent. Wat is het voor afkorting en wat valt er allemaal onder? Dat is precies wat wij van Beter OCR jou in dit artikel zullen gaan laten zien, lees dus snel verder om hier meer over te leren!

ocr

Wat is de afkorting OCR?

De afkorting OCR staat voor Obstacle Course Racing. Obstacle Course Racing, ook wel Mud Run en Adventure Racing genoemd, is ’s werelds snelst groeiende sport. De deelnemers leggen een bepaald parcours met obstakels af. Dit is meestal een combinatie tussen hardlopen en actief sporten. Je moet namelijk een verscheidenheid aan hindernissen overwinnen om de eindstreep te halen. Deze obstakels zijn ontworpen om je uithoudingsvermogen, je behendigheid, je kracht en je snelheid te testen. Het lopen van een obstacle run is zowel een mentale als een fysieke uitdaging.

Voor wie is OCR bedoeld?

Obstacle Course Racing is een inclusieve sport die het mogelijk maakt voor nieuwkomers van alle leeftijden (boven de 16 jaar) om zonder voorafgaande ervaring een parcours af te leggen. De wedstrijden zijn getimede evenementen, met talloze sporters die op verschillende tijden vertrekken. Dit om de meer ervaren atleten in staat te stellen als eerste te gaan. Maar tegelijkertijd te voorkomen dat de hindernissen veel te druk worden. Deelnemers kunnen ervoor kiezen om als individu deel te nemen aan de wedstrijden. Echter de meeste mensen vinden het veel leuker om deel te nemen als een team. Door samen met je vrienden een obstacle run te lopen zal je echt een hele hoop plezier kunnen beleven.

ocr

Hoe ziet OCR eruit?

Wil je aan OCR doen dan zal je dus een obstacle run moeten lopen. Deze obstakels die je tegenkomt tijdens het lopen kunnen bestaan uit het beklimmen van hoge muren en het kruipen onder netten en prikkeldraad. Maar ook het slingeren over Monkey Bars, het springen door vuur, het dragen van zware zandzakken en het naar beneden glijden van de glijbanen. Als een speler niet in staat is om een obstakel te voltooien is er altijd een marshall aanwezig om strenge straffen op te leggen. Een voorbeeld is het doen van een bepaald aantal push ups. Obstacle Course Races zijn een geweldige manier om de algehele conditie te verbeteren. Met evenementen die variëren in duur van 30 minuten tot 6 uur, moet je als deelnemer een combinatie van kracht en uithoudingsvermogen hebben om over de finish te komen.

Iedereen met een beetje conditie kan meedoen met een obstacle run. Mocht je nog niet zo’n goede conditie hebben dan is het een verstandig idee om eerst te trainen. Het is het allemaal waard, wij van Beter OCR weten maar al te goed dat er geen beter gevoel is dan het behalen van de finish.

Over de schrijver
Wij zijn er om jou te helpen met het overwinnen van alle technische obstakels in de sport!
Reactie plaatsen