Under Armour

Under Armour is natuurlijk een bekend kleding merk en bijna iedereen heeft het wel eens thuis gehad of er in ieder geval over gehoord. Maar hoe is het bedrijf nu ontstaan en hoe ziet het er nu uit?

Ontstaan
 Under Armour is opgericht in 1996 door de voormalige American Footballer Kevin Plank. De hoofdlocatie is gevestigd in Baltimore in de Verenigde Staten.

1996
 Het bedrijf is begonnen met het ontwerpen van een shirt dat zweet snel kon afvoeren. Ze kwamen met een prototype dat strak rond het lichaam zat van een rekbare stof was gemaakt, maar zweet bijzonder snel wegvoerde.

1997
 Een jaar later werd de kleding lijn uitgebreid naar meer temperatuur specifieke kleding. De COLDGEAR® en HEATGEAR® kleding werd op de markt gebracht. COLDGEAR® voor als het koud was en HEATGEAR® voor als het warm was. Het hield sporters warm of juist koel. Snel daarna volgde ook de AllSeasonGear®, geschikt voor ieder weer type.

1998
 In 1998 werd het bedrijf zo groot dat het een nieuwe locatie nodig had. Het verhuisde naar Baltimore. Sinds dien is dat nog steeds de hoofdlocatie.

1999-2006
 In de periode van 199 tot 2006 groeide het bedrijf door meer advertenties te gebruiken en door een belangrijke rol in een film werd het nog bekender.
 De eerste reclame folders werden gedrukt, de eerste televisie reclame was te zien en ze werden de kleding leverancier voor eens sportteam in een film.
 Ondertussen kwamen er ook meer producten als sportondergoed, maar ook de productie van voetbal schoenen werd opgezet.

2007
 Door dat Under Armour steeds bekender werd konden ze in 2007 de eerste winkel openen. De winkel was gevestigd in Annapolis, Maryland.

2008-2014
 Ook in de periode van 2008 tot 2014 groeide het bedrijf enorm. Het merk was te zien in steeds meer films en belangrijke reclames zoals voor de Super Bowl (groot American Footbal evenement in de Verenigde Staten). Het ontwikkelen van sport schoenen voor bijvoorbeeld hardlopen, hockey, voetval en rugby liep enorm goed. Er kwamen steeds meer schoenen en ze werden door steeds meer internationale top talenten gedragen.

2015
 In 2015 werden de eerste Under Armour apps gelanceerd. Apps waarmee je je gezondheid in de gaten kan houden, maar ook je kracht kan trainen. Er werden in totaal 4 apps gelanceerd. Het bedrijf dat de sportkleding van mensen kon veranderen kon nu ook hun leefstijl veranderen.

2016
 De eerste ‘slimme’ sportschoen werd op de markt gebracht. Het kon bijvoorbeeld snelheid en afstand meten. Met een chip in de zool werd bijgehouden waar iemand heen rende en met welke snelheid. Het grootste doel van de makers van de schoen was om mensen zonder telefoon of apparaat te kunnen laten rennen. Geen gedoe meer met telefoons vasthouden of horloges.

2017
 De laatste grote nieuwe uitvinding met kleding kwam in 2017 uit. Slaap kleding waardoor het herstellen van de spieren sneller gaat. Door de stof aan de binnenkant wordt hitte geabsorbeerd wat het lichaam meer in rust brengt.

Nu
 inmiddels heeft het bedrijf voor meer dan 16 sporten schoenen ontworpen en geproduceerd. Ook de kleding lijn is enorm uitgebreid met kleding voor Mannen, Vrouwen en kinderen. Denk aan: shirts, tops, lange en korte broeken, truien, bodywarmers, headwear, tassen, zwemkleding en nog veel meer.

Vestigingen
 Over de hele wereld zijn Under Armour vestigingen te vinden. Er zijn kantoren, winkels en distributie panden. In Nederland zijn 10 winkels allemaal gelegen in het midden van Nederland te vinden. Maar ook in andere winkels zoals een Sport2000 of Sport In zijn Under Armour producten te vinden. In Amsterdam is zelfs een Brand House te vinden. Met ruim 1000 vierkante meter aan oppervlakte en bijna de gehele collectie van Under Armour is het een enorm!

Reactie plaatsen