Compressiesokken

Compressiesokken

Steeds vaker zie je waarschijnlijk sporters met lange kousen tot onder de knie of korte maar toch andere enkelbanden. Wat zijn dit, waarom dragen ze dit en waar is het goed voor? Kan iedereen ze zomaar aanschaffen en waar moet je dan rekening mee houden? We vertellen het allemaal hieronder, dus lees vooral snel verder.

Wat zijn het en waarom dragen ze het?

Compressiesokken zijn lange, strakke sokken die je als sporter zijnde draagt om een bepaalde blessure te voorkomen. Veel hardlopers dragen deze soort sokken, aangezien de blessure het meest voorkomt in die tak van sport. Ook kunnen onder andere voetballers en turners deze pijn ervaren. De combinatie van hard rennen, springen en landen kan leiden tot deze blessure. Het gaat namelijk om de blessure van een scheenbeenvliesontsteking, ook wel shin splints of springschenen genoemd. Bij deze blessure kunnen sporters klachten ervaren als steken en schokken in hun schenen en soms ook in de kuiten. Door deze steken en schokken is het pijnlijk om de sport te kunnen blijven beoefenen. Zodra sporters gaan sporten met compressiesokken, zullen ze merken dat de steken gaan verminderen. Dit komt door de druk en ondersteuning die de sokken geven. De compressiesokken geven een lichte druk op jouw voeten en enkels die ervoor zorgen dat jouw bloedcirculatie verbetert. Hierdoor voorkom je onder andere vervelende pijntjes, krampen, reisbenen, zwellingen, en spataderen. Bovendien helpen ze afvalstoffen sneller te verwijderen en de prestaties van de benen verbeteren. Let er wel altijd op dat de compressie sok goed is aangetrokken en lekker zit. Is dit niet het geval dan moet je hem vaak een beetje draaien of zou je opzoek kunnen gaan naar een andere soort.

Aanschaffen compressiesokken

Voor het aanschaffen van compressiesokken is het erg belangrijk dat je even de tijd neemt om op zoek te gaan naar de compressie sok die het beste bij jou past. Er zijn tegenwoordig veel verschillende (sport)winkels die deze compressiesokken verkopen. Daardoor zijn er ook veel verschillende soorten op de markt te vinden. Om deze reden is het belangrijk dat je je goed laat informeren en is het lezen van recensies ook erg handig en belangrijk. Zo heb je lange compressiesokken voor een blessure aan de schenen of kuiten, maar ook korte compressiesokken voor een blessure aan de enkel. Het kan zijn dat je in een keer de perfecte compressie sok hebt gevonden, maar dit kan ook pas zijn na een aanschaf van een aantal andere. Let op dat je de compressiesokken met de hand wast en niet in de wasmachine en droger stopt. Doe je dit wel, dan gaat het elastiek in de sokken uitrekken en heb je er na een aantal weken al niks meer aan. Wil je dit wel, dan is het verstandig om direct een aantal paar sokken aan te schaffen.