Sporthorloge

Sporthorloge

Tijdens het hardlopen, fitnessen of een lekker wandelingen in de buitenlucht. Steeds vaker gebruik sporters een sporthorloge. Wat kan je er eigenlijk mee, welke soortenzijn er en waar moet je rekening mee houden? Dat alles lees je hieronder.

Wat is een sporthorloge?

Zoals het woord eigenlijk al zegt is een sporthorloge, een horloge voor tijdens het sporten. Tegenwoordig is het dragen van een sporthorloge onder de sporters een grote bekendheid geworden. Eerst werd een sporthorloge veelal gebruikt tijdens het hardlopen, maar tegenwoordig zien je ook bij zwemmers, finesses of wandelaars dat ze een sporthorloge dragen. Er zijn vele voordelen aan een sporthorloge en eigenlijk zeer weinig tot vrijwel geen nadelen. Een nadeel is bijvoorbeeld dat je bij sporten als turnen, voetbal en judo niet veilig een sporthorloge kan dragen. Dit zijn wel goede dingen om rekening mee te houden bij de aanschaf van een sporthorloge.

Wat kan je met een sporthorloge?

Met een sporthorloge kan je tijdens je activiteit verschillende dingen meten. Zo meet hij onder andere je tijd, afstand, hartslag en verbruikte calorieën. Per sporthorloge kan het nog wel eens verschillen wat je er allemaal mee kan meten. Een sporthorloge kan dan ook gezien worden als een echte sportvriend, die je helpt om op een veilige, prettige en efficiënte manier te sporten. Daarom is het goed om bij een aanschaf van een sporthorloge niet meteen de eerste te kopen die je tegenkomt, maar eerst even rond te zoeken, welke nou eigenlijk het beste bij jou persoonlijk past. De meeste sporthorloges zijn tegenwoordig ook (spat)waterdicht. Zo kun je tijdens het zwemmen ook je sporthorloge dragen en meten wat je activiteit is. Het is dan weer niet verstandig om tijdens het kitesurfen of jetskiën een sporthorloge te dragen. Tijdens zulke activiteiten is het mogelijk dat de sporthorloge sneller kapotgaat.

Soorten sporthorloges

Zoals hierboven al benoemd zijn er veel verschillende soorten sporthorloges. De een kan net wat meer dan de ander, de een is groter en de ander heeft weer een dikker bandje. Veel dingen om rekening mee te houden bij de aanschaf van een sporthorloge. Het belangrijkst is dat je een sporthorloge koopt die echt bij jou past. Je kan die van je sportmaatje erg mooi vinden, maar misschien kan die juist niet alles waar jij hem voor zou willen gebruiken. Ook zijn er veel verschillende merken die sporthorloges verkopen, zoals Garmin, Apple watch, Decathlon en ga zo maar door.