Angstig-zijn

Angstig zijn in een sport is niet fijn. Je kunt bijvoorbeeld angst voor een bal hebben maar ook angst om een element te doen bij het turnen. Bij elke sport kun je wel een angst verzinnen. Het is dan ook hartstikke normaal dat je een angst hebt en het is zeker niet iets waarvoor je je hoeft te schamen. 

Neem een angst bij het turnen. Durf jij iets niet of ben je bang dat je valt. Dat kan en dat is logisch want zelfs de beste hebben wel eens last van spanningen. Het beste wat je dan kan doen is het tegen je trainster zeggen en vragen of ze eventueel kan vangen bij jouw angst. Als dat niet genoeg is en je durft het alsnog niet heb je gewoon een extraatje nodig ook hier is niks geks aan. Verzin samen met je trainster een oplossing totdat het wel lukt. En is het op die situatie gelukt dan kun je het weer afbouwen naar de situatie die jij wil. 

Het is vooral belangrijk dat je na een val (als je geen pijn hebt) het element gelijk weer doet. Anders creëer je een angst en krop je hem op. De kans dat je hem dan steeds enger gaat vinden is heel erg groot. Durf je hem echt niet weer begin weer op een situatie waar jij hem wel durft of met je trainster er naast. Maar aan het einde van de training moet hij wel weer vertrouwd voelen zodat je geen angst er aan overhoudt. 

Wat zal het goed voelen als je eindelijk iets gedaan hebt waar jij zo’n grote angst voor had. Je kunt het!