Motivatie

Motivatie,


Voordat je begint aan een sport is het erg belangrijk dat je je sport leuk vindt. Daarnaast is het belangrijk dat je met plezier naar je sport gaat. Soms kan dit even weg zijn en is het lastig om je motivatie te houden om toch op deze sport te blijven.

Voor veel mensen helpt het om een doel te stellen. Zo wekken ze zelf motivatie op om dat doel te behalen. Dit kan 10 km hardlopen in een week zijn of salto op de trampoline leren. Het is dan makkelijker om motivatie te vinden. Je wilt het doel graag behalen en zou zoveel mogelijk doen om dat doel te behalen.

Ook kan het helpen als iemand anders je mee motiveert. Als iemand anders aan jou merkt dat je minder zin hebt om het doel te behalen of je gaat met minder plezier naar de training. Kan iemand ervoor zorgen dat jullie een weddenschap aangaan. Dit motiveert ook heel erg en je zult zien dat je meer gemotiveerd bent om bijvoorbeeld een extra kilometer te rennen.

Maar soms is het allemaal makkelijker dan het lijkt. Nu Corona in ons midden is kun je nog weinig doelen stellen. Er wordt vaak gedacht ‘maar waar doe ik het eigenlijk voor’. Dit is een hele logische gedachte want je hebt minder momenten waar je trots op jezelf kunt zijn dat je het gehaald hebt. Daarnaast zijn er nog weinig doelen waarop je je kunt vestigen omdat niets zeker is.

Het blijft een ontzettend moeilijk iets motivatie, maar iedereen heeft wel een keer geen zin.