De beste techniek om de weaver aan te pakken bij een obstacle run
23 februari 2021 
1 min. leestijd

De beste techniek om de weaver aan te pakken bij een obstacle run

De weaver is een vast onderdeel van veel obstacle runs. Maar hoe pak je dit element aan. Het is een element dat er gemakkelijk uitziet, maar verborgen kantjes heeft.

 Dit obstakel bestaat uit een aantal balken die geplaatst zijn in de vorm van een piramide. Zoals de naam het al voorspelt, weef je jezelf doorheen dit obstakel.

Weef je lichaam

Om de weaver efficiënt tot een goed einde te brengen, ga je over de ene balk en onder de volgende. Het spreekt voor zich. Maar het is niet zo gemakkelijk als het lijkt.

Je gaat op een balk liggen. Vervolgens haak je een hand en een voet rond de volgende balk. Dan verplaats je je lichaam van de ene naar de andere balk. Zo heb je jezelf als het ware aan de bovenkant van de weaver gewoven. Dat betekent dat de volgende beweging onder de balk zal plaats vinden.

weaver-ocr

Vervolgens, plooi je je lichaam rond de balk. Het lijkt wel of je de balk knuffelt. Je zwiert je lichaam naar onder. Zorg dat je voldoende snelheid maakt zodat je meteen kan door zwaaien naar de volgende balk. Zo gauw je onderaan de balk hangt, steek je je arm en been uit naar de volgende.

Je haakt je been en arm van de ene kant van je lichaam rond de volgende balk, terwijl je je andere twee ledematen nog rond de vorige houdt. Je ligt precies op je rug tussen de twee balken. Dan duw je je armen en benen naar de bovenkant van de twee balken.

Tenslotte zwaai je de arm en been van de eerste balk naar de volgende balk (niet de balk waar je andere arm en been op rusten maar eentje verder). En je eerste volledige weef-beweging is voltooid.

Zo weef je als het ware doorheen de hele piramide van balken.

5 tips om de weaver te benaderen

  • Zorg ervoor dat je lichaamsgewicht verdeeld is over al je ledematen.
  • Minimaliseer de tijd dat je in de lucht hangt.
  • Steun zoveel mogelijk op je borst en heup, met andere woorden, lig zoveel als kan.
  • Beweeg snel wanneer je onder een balk hangt.
  • Neem snelheid wanneer je aan deel twee van de piramide komt. Dit is het deel waar je terug naar beneden gaat.

 Wees niet bang voor wat blauwe plekken wanneer je jezelf over en onder de balken van de weaver weeft.

Over de schrijver
Wij zijn er om jou te helpen met het overwinnen van alle technische obstakels in de sport!
Reactie plaatsen