De beste techniek voor Throw The Hammer bij obstacle run
04 maart 2021 
in OCR
2 min. leestijd

De beste techniek voor Throw The Hammer bij obstacle run

Throw the Hammer is geen veel voorkomend element in een obstacle run. Je ziet het af en toe, maar het is geen vaste waarde. Je vindt dit element wel vaak terug in lumberjack wedstrijden. Verwar Throw the Hammer zeker niet met het hamer slingeren, uit de atletiek. Dat is een andere discipline! Je komt het vooral tegen tijdens de obstacle runs en OCR series van Strong Viking.

Plek om te oefenen

Je kan het hamer gooien gemakkelijk oefenen in je tuin of in het plaatselijk park. Al wat je nodig hebt is een hamer en wat ruimte. Zorg er uiteraard voor dat je niets of niemand kan raken of beschadigen.

De juiste technieken helpen je om met weinig kracht de hamer ver en gericht te gooien. Zo kan je snel en efficiënt werpen en door naar het volgende obstakel. Mis pak je niet aan dit element, je hebt concentratie nodig om te mikken. Throw the Hammer doe je namelijk niet gehaast.

Mik de hamer

Gooi de hamer niet zomaar in het rond maar mik op een zorgvuldig uit gekozen punt. Ook in de obstacle run zal je een bord moeten raken met de hamer. Als je het object niet raakt, krijg je straftijd of moet je extra obstakels of oefeningen doen die je tijd kosten.

Oefen met een kleiner bord of een kleiner object dan je verwacht op de race. Zo gooi je zeker meteen raak wanneer je vol adrenaline zit. Ga recht voor het bord staan waarop je mikt. Zorg dat je stevig staat, zodat je zeker niet je evenwicht verliest. Kijk goed naar het object dat je wil raken. Laat je niet afleiden door de rond vliegende hamers van je buren.

throw-the-hammer

Onderhands werpen voor Throw the Hammer

Je kan een hamer op verschillende manieren gooien. We starten met het onderhands werpen. Deze techniek wordt het vaakst gebruikt wanneer je de hamer precies maar niet hard moet gooien. Indien je veel kracht hebt in je armen en nog al eens te ver gooit, is deze techniek misschien wel de beste voor jou.

Bij het onderhands werpen, gooi je de hamer in een boogje. Zoals hierboven beschreven, mik je op het op het object dat je dient te raken. Om goed je evenwicht te bewaren, zwaai je de tegengestelde arm naar voren wanneer je de hamer naar achteren zwaait. Laat de hamer los op het punt dat je met je hand naar het object wijst.

Bovenhands werpen voor Throw the Hammer

Let op wanneer je de hamer bovenhands gooit, dat je niet te hard werpt. Bij een bovenhandse worp, zet je ene voet voor de andere om steviger te staan en je evenwicht niet te verliezen.

In tegenstelling tot bij de onderhandse worp, zwaait de arm die niet werpt niet mee. Met deze arm wijs je in de richting van het te raken bord. De arm houdt deze positie aan tijdens de volledig worp. Bovendien, moet je er opletten wanneer je bovenhands werpt dat je niet te veel beweegt met je schouder en je elleboog van je werpende arm. Deze dienen in een rechte lijn te bewegen zonder naar links of rechts te draaien. Zo mik je juist. Doe alsof je ‘dunkt’ zoals in het basketbal, je gooit naar boven en rechtdoor.

Om te vermijden dat je te hard gooit wanneer het object kort bijstaat, gooi je vanuit de pols. Wanneer je meer kracht nodig hebt om verder te werpen, doe je dat met een beweging die vertrekt vanuit de schouder.

Zoals bij elk technisch obstakel geldt ook bij Throw the Hammer: oefenen, oefenen, oefenen. Hoe meer je je techniek oefent, hoe preciezer je de hamer zal kunnen gooien. Oefen in je tuin vanop verschillende afstanden. Zo gooi jij vanaf nu altijd raak!

Vind nog meer tips en tricks voor jouw volgende obstacle run op ons Youtube kanaal!

 

Over de schrijver
Wij zijn er om jou te helpen met het overwinnen van alle technische obstakels in de sport!
Reactie plaatsen