Filmen

Filmen

Jezelf filmen tijdens het sporten, wie deed dat nu niet? Toch is dit tegenwoordig allemaal wat anders geworden. Sommige sporten passen het filmen al toe in de sport. Om het in de sport makkelijker te maken wordt de var bij voetbal en lijnrechters bij onder andere hockey, tennis enz. gebruikt. Hierin dit artikel worden de voordelen en nadelen besproken van het filmen van jezelf of anderen.

 

Voordelen

Jezelf filmen tijdens het beoefenen van een sport kan zeker erg handig zijn. Als je niet helemaal zeker bent van de uitvoering is filmen zeker een goede oplossing. Tegenwoordig is er van alles mogelijk om het filmpje op verschillende manieren terug te kijken is, denk aan slowmotion of versneld afspelen. Wanneer je je eigen filmpje terug kijkt ben je je meer bewust van de handelingen die je uitvoert. Dit komt goed van pas als deskundig advies niet in de buurt is. Diegene kan achteraf altijd nog terug kijken en eventueel tips geven. Het is gebleken dat op deze manier de kans op blessures verkleind is. 

Daarbij kun je tijdens het filmen je succeservaring vastleggen. Dit heeft veel invloed op de mentale gezondheid van een mens. Dit omdat de filmpjes te delen zijn. Hoe leuk is het om je filmpjes te delen met mensen. In deze maatschappij iets wat we veel doen. Ook is op deze manier je progressie beter in kaart te brengen. Doordat je het vooraf en het achteraf filmpje achter elkaar kunt plakken is het verschil duidelijk te zien.

Nadelen

Sinds 25 mei 2018 is de nieuwe privacywet (AVG) ingegaan. Dit heeft veel invloed op sportverenigingen en sportclubs gehad. Sinds deze datum moeten deze verenigingen zich aan verschillende eisen voldoen. Een van deze eisen is he niet mogen filmen van anderen. Tijdens het filmen is het daarom ook echt nodig dat hier rekening mee wordt gehouden.