4 Outdoor oefeningen om je voor te bereiden op de dragon ropes
07 maart 2021 
3 min. leestijd

4 Outdoor oefeningen om je voor te bereiden op de dragon ropes

Voor zo goed als alle obstakels die met touwen te maken hebben, heb je armspieren en gripkracht nodig. Dat geldt ook voor de dragon ropes. Hoe beter je je armspieren traint, hoe gemakkelijker dit element zal lukken. Bovendien kan het geen kwaad om je gripkracht te oefenen. Doe allerhande oefeningen met touwen zodat je het gewoon wordt om deze vast te grijpen. Touwen vasthouden en grijpen is niet aangenaam, een goede gripkracht en techniek helpt.

Train je armspieren met deze 4 oefeningen voor in de tuin of het park.

dragon-ropes-ocr

Wat zijn de dragon ropes

Iedereen kent de dragon ropes. Dit obstakel oefenen we al met z’n allen sinds de basisschool. De dragon ropes zijn het normale touwenklimmen dat we allemaal zo leuk vonden vroeger. Wanneer je boven bent, ring je de bel.

Je kan dit element trainen door te gaan touwklimmen, maar er zijn nog andere oefeningen die je voorbereiden op dit obstakel.

  1. Rope pull ups

Alles wat je nodig hebt voor rope pull ups, is een dik touw en een object dat net iets hoger is dan jezelf. Voor pull ups met touwen heb je geen touw nodig dat erg hoog hangt. Als je het touw net boven je hoofd kan vast nemen is dat voldoende.

Hang een touw aan het klimrek van je kinderen in de tuin of aan een boom. Plaats je handen ongeveer 15 tot 20 cm boven je hoofd. Vervolgens trek je jezelf op. That’s it. Geen touw? Ook een handdoek volstaat!

Je kan deze oefening in sets van 20 herhalen.

  1. Floor climbs

Komt je touw tot op de grond? Dan kan je dit ook gebruiken voor floor climbs. Uiteraard kan je beide oefening ook in de gym doen.

Je grijpt het touw vast. Laat je stilaan achteruit zakken terwijl je voeten op dezelfde plaats staan. Je neemt het touw telkens een beetje lager vast. Hand per hand zak je zo naar beneden. Je gaat zo laag mogelijk zonder met je rug de grond te raken. Wanneer je op je laagste punt bent, ga je op dezelfde manier weer naar boven. Blijf niet lang hangen op je laagste punt om uit te rusten, dat is vals spelen. Doe deze oefening 10 keer na elkaar.

  1. Monkey bars

Hoewel je armspieren de belangrijkste zijn om de dragon ropes snel te kunnen afwerken, toch heb je ook je buikspieren aardig nodig. Je traint beide spieren tegelijk met de monkey bars. Dit toestel is wat moeilijker na te bouwen thuis. Met een beetje geluk bevat het klimrek van je kinderen een horizontale lader. Anders, moet je naar het park.

 

Daag je vrienden uit en doe zoveel mogelijk keer de monkey bars op en af. Maar vergis je niet, oefen je grip niet alleen met deze oefening. De grip van een monkey bar is zeer verschillend van die van een touw. Mis pak je niet.

  1. Touwtrekken

Nodig je vrienden uit en waag je aan een partijtje touwtrekken! Niets zo gezellig als een leuke BBQ met een wedstrijdje heen en weer getrek als aperitief. Oh, en het verliezende team doet de afwas! Zo train je je armspieren op een leuke manier. Bovendien wordt je het gewoon om touwen vast te grijpen. Glijdt je weg met je handen? Geen probleem, dit kan op een obstacle run ook gebeuren. Zo ben je voorbereid.

De dragon ropes lijken wel kinderspel, en dat zijn ze ook. Zeker als je goed getraind bent. Train dit obstakel buiten, in alle weersomstandigheden. Op die manier wordt je het gewoon om natte en droge touwen vast te grijpen.

Gripkracht voor de dragon ropes

Het toverwoord voor het volbrengen van de dragon ropes: gripkracht. Train je gripkracht, en dit obstakel zal je een stuk beter af gaan. Op het platform van Beter OCR zijn vele oefeningen te vinden voor het verbeteren en vergroten van de gripkracht. Hieronder een complete home workout, specifiek voor gripkracht:

Trainingsprogramma gripkracht

Veel sporters zijn aan de slag gegaan met ons trainingsprogramma gripkracht. Hiermee verbeter je in 30 dagen je gripkracht enorm en zal het halen van obstakels zoals de Dragon Ropes een stuk makkelijker maken!

Uiteraard kun je ook gewoon je hele huis zo inrichten dat je de “Floor is lava” kunt spelen en op die manier je gripkracht te verbeteren.

Over de schrijver
Wij zijn er om jou te helpen met het overwinnen van alle technische obstakels in de sport!
Reactie plaatsen