Obstacle run; wat je moet weten over de Spartan Race
26 mei 2020 
2 min. leestijd

Obstacle run; wat je moet weten over de Spartan Race

Als je het leuk vindt om aan een obstacle run mee te doen, dan wil je natuurlijk wel een uitdaging aangaan. Het is dan ook van cruciaal belang dat je nadenkt over de soort race die je wilt gaan lopen.  Aangezien er nogal wat verschillende soorten obstacle runs bestaan is het niet zo eenvoudig om een keuze te maken. Een van de meest bekende runs op dit moment is de Spartan Race. Wij zullen je in dit artikel wat meer laten zien over deze Spartan Race. Zo weet je precies wat je mogelijk te wachten staat.
spartan-race

Maak kennis met de Spartan Race

Spartan Race is een leider in de sport van de obstacle runs. Het is dan ook echt een van de meest populaire aanbieders van dit moment binnen het OCR. De Spartan Race is de eerste in zijn soort met timing en een wereldwijde ranglijst. Het biedt een uitstekende plek voor beginnende en professionele hindernisracers die zichzelf op een uniek aantal manieren willen testen. Het mooie aan de Spartan Race is dat zij actief zijn in verschillende landen. Hierdoor kan je dus zowel in bijvoorbeeld België als in Nederland kennis maken met het Obstacle Course Running. De echte fanatiekelingen gaan natuurlijk zoveel mogelijk landen langs om mee te doen aan de Spartan Race.

spartan-race

Talloze soorten races

Een groot voordeel aan de Spartan Race is dat zij een verschillend aantal obstacle runs hebben waar je aan mee kunt doen. Deze soorten maken het voor iedereen mogelijk om de obstacle run te kiezen die aansluit bij hun nieuwe. Hieronder vind je deze verschillende soorten obstacle runs:

  • Sprint 5 km, 20 Obstakels – De Spartaanse Sprint test je uithoudingsvermogen tijdens een obstacle run van 5 km met 20 hindernissen. Een geweldige startafstand voor beginners, of een perfecte test tegen de tijd voor de meer gevorderde racer.
  • Super 13 km, 25 hindernissen – De Spartaanse Super is evenzeer geestelijk als lichamelijk uitdagend, echter is hij nog wat langer dan de bovenstaande optie. Hij is meer dan 13 km lang en net zo zwaar als de 25 hindernissen die je moet doen tijdens het lopen
  • Beast 21 km, 30 Hindernissen – De Spartaanse race Beast is echt voor de gevorderde mensen. Dit is de langste en moeilijkste race van de drie hoofdtypen en is treffend vernoemd naar zijn brutale 21 km circuit met 30 hindernissen die je van de finish proberen te houden.

Door zelf mee te doen aan de Spartan Race, zal je op een leuke manier kennis kunnen maken met de sport Obstacle Course Racing. Door een kijkje te nemen op de website zal je achter alle informatie komen rondom de aanmeldingen. Ook de data voor het evenement kun je op deze site vinden.  Het is altijd goed om dit even door te nemen en om er op tijd bij te zijn. Het kan namelijk nog wel eens zijn dat de kaarten allemaal zijn uitverkocht.

Over de schrijver
Wij zijn er om jou te helpen met het overwinnen van alle technische obstakels in de sport!
Reactie plaatsen