Obstacleskillz

Wat is ObstacleSkillz

De leek denkt vaak dat obstacle run vooral een kwestie van uithoudingsvermogen is. Natuurlijk, conditietraining is een essentieel onderdeel van je voorbereiding op een OCR event. Maar zonder goede techniek zul je niet binnen de tijdslimiet aan de finish verschijnen. Sterker nog, de kans is groot dat je niet eens voorbij het eerste obstakel komt.

Om die reden is het trainen van je techniek onmisbaar. Een goede technische training helpt je niet om de meest uitdagende obstakels in luttele seconden te overwinnen, maar draagt ook bij aan het vergroten van je kracht en traditie.


Techniek trainen in Purmerend

Voor wie zich volledig op OCR wil toeleggen is er een speciale sportschool: ObstacleSkillz in Purmerend (gelegen aan de Van IJsendijkstraat 182) is een volledig op OCR-training ingerichte sportschool. Zowel recreatieve obstacle runners als de fanatieke racer kan hier terecht om op zijn of haar eigen niveau toe te werken naar de volgende obstacle run. Trainen kan hier zowel individueel als in een groep.

Als lid (een abonnement kost bijna € 35 per maand) kun je gebruik maken van een grote variatie aan groepslessen.

Bootcamp Obstacle Training

Deze Bootcamp Obstacle Training bevat gerichte en uitdagende oefeningen voor het vergroten van je snelheid, lenigheid, balans, coördinatie en kracht.


Ninja Obstacle Training

Deze groepsles gaat maar om één ding: techniek, techniek en techniek. De training helpt je om technische obstakels zo efficiënt mogelijk te overwinnen. Dat je daarbij ook je conditie versterkt is een mooie bijvangst. Oh, en veel obstacle run atleten vinden deze vorm van trainen het leukst.

Heb je moeite met een bepaald obstakel? Dan kun je jezelf, onder begeleiding van een personal coach,  specifiek op bepaalde onderdelen richten.

Obstakel clinic

De obstakel clinic van Obstacleskillz is een workshop voor groepen. Ideaal wanneer je in de winter wilt trainen, want Obstacleskillz heeft hiermee de eerste indoor obstacle course van Nederland.

Kick-boks training

Kickboksen? Dat heeft toch niks met OCR te maken? Waarom wordt deze groepsles dan door Obstacleskillz aangeboden? Omdat kickboksen draait om conditie en reactiesnelheid. En, laten we eerlijk zijn, omdat je ook een beetje variatie in je training wilt aanbrengen.

Andere trainingen

Naast de bovenstaande trainingen biedt ObstacleSkillz ook andere trainingen aan die kunnen helpen in de voorbereiding op je volgende OCR, maar die hier niet specifiek op gericht zijn. Denk aan circuittraining, bootybuilder en fitjump.

Personal OCR-training bij ObstacleSkillz

Voor de OCR-atleet die voor de prijzen gaat zijn groepslessen nuttig, maar niet voldoende. Daarom biedt ObstacleSkillz ook Personal Training aan. Samen stel je een trainingsprogramma op dat volledig is afgestemd op wat jij nodig hebt om een toptijd neer te zetten.

Ook als onderdeel van je eigen trainingsprogramma

Als je niet in de omgeving van Purmerend woont, is het misschien wat teveel gevraagd om elke keer heen en weer te rijden. Een abonnement ligt dan ook niet voor de hand. Gelukkig is het bij ObstacleSkillz ook mogelijk om een dagpas te kopen.

Met de dagpas van ObstacleSkillz kun je een dag lang trainen op het obstakel parcours. Ideaal als je bijvoorbeeld een “trainingskamp” wilt inlassen. Want omdat elke baan nét wat anders is, helpt een training op een andere locatie dan gebruikelijk je niet alleen fysiek te verbeteren, maar scherp je ook je flexibiliteit en improvisatievermogen aan. Elke goede trainer zal je vertellen dat deze mentale skills ook essentieel zijn om de obstacle run tot een goed einde te brengen.

Wat doen we met de kinderen?

Niet iedereen kan zomaar even heen en weer naar Purmerend. Vooral als je kinderen hebt, zijn je mogelijkheden om te trainen vaak beperkt.   Bij ObstacleSkillz kun je je kinderen gewoon mee. Je kunt ze namelijk lekker laten spelen op het trampolinepark. Maar er zijn ook OCR-trainingen voor kinderen. Hoe gaaf is dat? Terwijl jij werkt aan je eigen sportieve prestaties maken je kinderen ook kennis met jouw passie. Wie weet staan jullie over een tijdje wel samen aan de start!

Praktische info

Meer weten over ObstacleSkillz? Kijk dan op www.obstacleskillz.nl