Strong Viking Lab

Het Strong Viking Lab

De naam Strong Viking is in het wereldje van OCR vooral bekend vanwege de vele obstacle run evenementen die het bedrijf elk jaar weer organiseert. Het begon allemaal, typisch voor ons waterrijke landje, met de Strong Viking Water Edition in 2013. Daarna volgenden de Mud Edition en de Hills Edition, de Iron Man en de Ultra Viking. Inmiddels is er ook een Strong Viking evenement waarmee de volgende generatie OCR-atleten wordt klaargestoomd: de Family Edition.

Het recruteren van nieuwe sporters is niet het hoofddoel van de Strong Viking Family Edition. Het gaat puur om de fun. Maar Strong Viking heeft wel degelijk iets op poten gezet om (nieuwe) sporters voor te bereiden op het deelnemen aan een obstacle run: het Strong Viking Lab.


Wat is het Strong Viking Lab?

Het Strong Viking Lab is een speciale trainingslocatie voor OCR. De trainingslocatie bevindt zich in Cuijk (Noord-Brabant). Je kunt hier elke zaterdagochtend elke zaterdagochtend (van 10-11 uur) deelnemen aan een groepstraining die worden gegeven door officiële Strong Viking instructeurs.

Ook kun je een open trainingsuur te boeken. Je kunt dan vrij trainen op de verschillende obstakels, om je techniek te verbeteren. Maar je kunt er ook werken aan je uithoudingsvermogen op de cardio-apparaten en je kracht versterken met de fitnessapparatuur.

In het Strong Viking Lab is kan tegelijkertijd worden getraind door 12 personen. Reserveren is aan te raden.


Met welke obstakels kun je oefenen?

Leuk, zo’n trainingslocatie, maar een training is pas zinvol als je te maken krijgt met obstakels die je ook tijdens je obstacle run tegen zult komen. Wat dat betreft zit het bij het Strong Viking Lab wel goed. Een greep uit de obstakels die je op deze trainingslocatie tegen zult komen:

  1. Floating Boards
  2. Low Rig
  3. Monkey Bars
  4. Moving Pegboards
  5. Salmon Ladder
  6. Spinning Wheels
  7. Storm the Castle

Wat kost het Strong Viking Lab

Het overwinnen van een Obstacle Run is topsport. En aan topsport hangt over het algemeen een prijskaartje. Maar bij het Strong Viking Lab is dit prijskaartje verrassend laag. Zowel de groepstraining als de vrije training kost slechts € 12,50.

Het is ook mogelijk het Strong Viking Lab af te huren, bijvoorbeeld voor een training met je team of –voor de échte fanatiekeling- voor een privé training zonder pottenkijkers. Hiervoor betaal je (tot 10 personen) € 89 / uur. Tijdens je training kun jouw eigen trainer meenemen, of (tegen een meerprijs) gebruik maken van een Strong Viking Trainer van het Lab.

Wanneer kun je terecht in het Strong Viking Lab?

Het Strong Viking Lab heeft ruime openingstijden. Er is dus altijd wel een tijdstip beschikbaar wat past in je drukke schema:

  1. Maandag en vrijdag: 07:00 uur – 22:30 uur
  2. Dinsdag t/m donderdag: 08:45 uur – 22:30 uur
  3. Zaterdag/Zondag: 09:00 uur – 16:00 uur.

Niks vergeten?

Als sporter weet je natuurlijk zelf ook wel dat je makkelijk zittende sportkleding en sportschoenen moet dragen. Ook zal je niet heel verrast zijn dat het dragen van handschoenen een prima plan is. Je hebt meer grip en minder blaren.

Houd er echter wel rekening mee dat je in het Strong Viking Lab niet terecht kunt met dezelfde modderige schoenen die je bij je laatste run aan had. Schone sportschoenen zijn een vereiste om toegang tot de trainingsruimte te krijgen.

Strong Viking Lab als onderdeel van je voorbereiding

Hoe goed de groepstraining in het Strong Viking Lab ook is, een training van een uurtje is nooit voldoende om je voor te bereiden op de loodzware obstacle run. Maar een training in het Strong Viking Lab is zeker aan te bevelen als onderdeel van je voorbereiding. Boek bijvoorbeeld een training samen met je coach. Wanneer jullie samen de obstakels te lijf gaan kan je trainer je niet alleen ter plekke tips geven, hij ziet je ook in actie op de baan. Deze observaties kan je trainer gebruiken om je trainingsprogramma te verbeteren en meer af te stemmen op wat je nodig hebt om optimaal voorbereid aan de start te verschijnen.

Na gedane arbeid is het goed rusten

Heb je de training afgerond en geëvalueerd? Dan heb je wel wat rust en hersteltijd verdiend. Kom even heerlijk tot jezelf in de sauna die onderdeel is van het Strong Viking Lab!