Hoe overmeester je de strong wall tijdens een obstacle run
05 maart 2021 
2 min. leestijd

Hoe overmeester je de strong wall tijdens een obstacle run

De strong wall is een veelvoorkomend element van obstacle runs. Bij dit obstakel heb je heel wat voordelen als je groot bent van gestalte. En dat geldt niet enkel voor jezelf, maar ook voor wanneer je iemand helpt.

In deze blog vind je de beste technieken om samen snel en efficiënt over de strong wall te geraken. We geven je niet alleen tips voor jezelf maar ook hoe je anderen kan helpen zonder zelf veel energie te verliezen. Ken je het squat opstapje en de okselklem al?

strong-wall-obstacle-run

Trek jezelf op

Indien je lang genoeg bent, kan je meteen je handen in de daarvoor voorziene gaten steken en je optrekken aan de muur. Lucky you! De strong wall is een van de obstakels waarbij je lichaamsbouw enorm veel voordelen heeft. Echter niet iedereen heeft dat geluk.

Ben je te klein om je handen meteen in de gaten te klemmen? Spring, zodat het ook jou lukt. Kan je er nog niet aan hangen? Kijk eens lief naar een van je concullega’s naast je, misschien wil hij of zij je wel helpen en een zetje geven. Lees verder om te ontdekken hoe je als team over de strong wall komt.

Gooi je lichaam over de strong wall

Wanneer je jezelf eenmaal kunt optrekken via de gaten, ben je vertrokken. Zodra je hoog genoeg hangt, kan je een van je benen over de top van de muur zwaaien. Lukt het je niet om er te komen? Doe een pull up. Wanneer je op het hoogste punt van deze pull up bent, zwaai je je benen opnieuw omhoog.

Als je minder groot bent, is het geheim om je benen eerst naar voren en vervolgens naar achteren te zwaaien. Wanneer je benen naar achter gaan, zal je door het momentum dat je creëert wat omhoog gaan. Dit is het moment waarop je jezelf optrekt. Vervolgens kan ook jij de bovenkant van de muur vastpakken. Gebruik tijdens deze beweging je voeten en benen om je wat naar boven te duwen.

Verzet je handen en trek je verder op aan de muur. Als je boven bent, blijf met je lichaam tegen de muur gedrukt. Zo kan je niet vallen en verspil je geen onnodige energie.

De okselklem

Lukt het je niet om  met je benen aan de bovenkant van de muur te komen? of kost dat enorm veel energie?  Maak een okselklem!

Ga zijdelings aan de muur hangen met 1 arm over de muur. Je klemt de muur onder je oksel. Je hangt stevig. Vervolgens zwaai je je been het dichtst bij de muur goed omhoog. Je andere been gooi je er overheen. Leg je lichaam om de bovenste balk en spring van de muur. Gemakkelijk!

Help een ander

Zoals eerder aangegeven, lukt het niet iedereen even gemakkelijk over de strong wall te komen. Heel wat mensen hebben hulp nodig. Iemand anders helpen is niet moeilijk, zeker niet als je weet hoe. Ga niet tillen, zo kan je jezelf blesseren.

Het gemakkelijkste is om met je rug tegen de muur te gaan staan. Vervolgens neem je een squatpositie aan. Zo kan de persoon die je helpt, jouw knieën als opstapje te gebruiken. Hij of zij kan nu gemakkelijker bij de gaten waar je je handen in klemt. De kleinste eerst natuurlijk!

Plan je samen met vrienden of vriendinnen dat je een obstacle run gaat doen? Oefen dit opstapje van te voren bij iemand in de tuin. Zo gaat het vlot op het evenement en verlies je geen tijd met geklungel.

Leuke tip: maak er een wedstrijdje van. Doe wall sits met je vrienden, de persoon die het als eerste opgeeft, wordt het opstapje op de volgende obstacle run. Zo heeft hij of zij de motivatie om die vervelende wall sits eindelijk eens te gaan trainen.

Reserveer nu een plaatsje voor jou en je vrienden op de volgende run!

Over de schrijver
Wij zijn er om jou te helpen met het overwinnen van alle technische obstakels in de sport!
Reactie plaatsen