Er zijn de laatste tijd steeds meer mensen die kennis maken met de sport OCR. OCR, ook wel Obstacle Course Racing, houdt in dat je een bepaalde obstacle run aflegt. Deze route ligt dus vol met alle mogelijke soorten hindernissen. Wanneer je je in gaat lezen in OCR zal de kans groot zijn dat je de term OCR series voorbij ziet komen. Wat is dit precies? Om hier achter te komen zal je snel verder moeten lezen, wij van Beter OCR laten het je in dit artikel namelijk allemaal zien!
Voor de echte sporters: de OCR series
De OCR series is het grootste obstacle run toernooi van heel de wereld. Een hele hoop Europese topsporters komen hier samen om te strijden voor het prijzengeld. Dit prijzengeld wordt bij elke race aan de top 3 finishers toegekend. Het toernooi is gebaseerd op een cumulatief klassement. Het staat onder toezicht van de Race Directors van Strong Viking en getrainde OCR-marshalls. Het is dé manier om je uithoudingsvermogen, kracht en vaardigheden te testen. En op deze manier een plaats te bemachtigen in de Elite groep voor de OCR Series World Finals.
Daarnaast zijn deze races kwalificatiewedstrijden voor de OCREC en OCRWC. Alleen de top 200 finishers verdienen de ELITE-status. Deze status laat zien dat je echt een ervaren loper bent voor de obstacle run. Het feit dat alleen de eerste 200 mensen deze status krijgen laat wel zien dat het niet zomaar iets is. We hebben het hier echt over een topsport die alles van een menselijk lichaam kan vergen. Je krijgt uiteraard ook speciale medailles bij het lopen van de serie, dit is toch een beetje een kers op de taart voor veel deelnemers. Er zijn erg veel mensen die de OCR series meedoen om zichzelf altijd weer te testen.
Voor wie is de OCR series bedoeld?
Uit het bovenstaande kun je eigenlijk al wel aflezen dat de OCR series voornamelijk bedoeld zijn voor de echte sporters binnen de OCR. Aangezien deze OCR series gebruikt worden als kwalificatiewedstrijden doen een hoop sporters mee om te laten zien wat ze precies kunnen. Het is een helse tocht om te doorstaan. Dit is dan ook de reden dat de OCR series echt alleen bedoeld is voor de mensen met veel ervaring. De race-afstand is het 19 kilometer lange circuit van het Strong Viking Beast. Deze baan staat bekend als erg zwaar. Door de lange afstand en de lastige obstakels zijn er een hoop mensen die het niet zomaar halen.
Mocht je zelf graag mee willen doen met de OCR series dan kan je meer informatie terugvinden op de site zelf. Hier vind je bijvoorbeeld meer over de kwalificatie en de classificeren van de wedstrijden. Nogmaals, de OCR series zijn echt alleen bedoeld voor de mensen die ervaring hebben en die al menige obstacle runs hebben gelopen. Voor de mensen zonder ervaring zijn er overigens ook veel evenementen binnen het OCR die een stuk minder zwaar zijn.